Rólunk

A European Operett 2008-ben alakult társulat, amely céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését.

Évtizedes hagyományainkat őrizve – alkalmazkodva a mai emberek, a mai kor igényeihez – műveljük e világhírű ízig-vérig magyar műfajt, kultúránkat, mindezt hazánkban és határainkon túl. Ennek érdekében fiatalos lendülettel készítettük el látványos produkcióinkat, amellyel szeretnénk hozzájárulni a magyar operett fennmaradásához, amely 2014-ben valóban bekerült a Hungarikumok közé!

Pohly Boglárka – a Budapesti Operettszínház egykori szólistája -és Szijártó Roland –a világhírű Talentum és Rajkó Együttes egykori tagja -a European Operett  alapítói, olyan társulatot hoztak létre, amelynek tagjai olyan népszerű művészek és tehetséges fiatalok, akik profi módon művelik az operett játszást. A társulatba való bekerülés alap feltételei a kiváló ének- és tánctudás, valamint a műfajhoz nélkülözhetetlen színjátszás mellet, a meghatározó egyéniség és a tehetség. Az alkotóközösség tagjainak minden az operett játszásról szól, ismerik, tudják és magas színvonalon művelik is azt.

A European Operett küldetése, hogy az operettet megismertesse és újra felvirágoztassa. Mindezt az eredeti formájában, de vegyítve más műfajokkal, hisz a műfaj megszületése óta több generáció felnőtt, megváltozott világunk, ezért úgy kell tálalnunk e világhírű műfajt, hogy azok a mai kor emberei számára is élvezhetővé váljanak. Ezért gáláinkban ötvözzük a folklórt, a revüt, különböző táncstílusokat, de ezek mellett megőrizzük a klasszikus operett alapjait, hagyományait, értékeit. A látványos kavalkádban mindenki megtalálhatja a neki tetsző részeket, amelynek egységét a világhírű zenék, az egyedülálló koreográfiák, az egyedi látványos jelmezek, a különleges látványvilág, a profi szólisták, táncosok, zenészek és az operettekhez nélkülözhetetlen pompa adja.

Ma, amikor az országban színházak szűnnek meg, óriási feladatot vállal magára az a társulat, aki a hétköznapok gondjai mellet kikapcsolódásra szeretné bírni közönségét, mindezt minőségi szórakoztatással. A magán tőkéből gazdálkodó társulat célja, hogy nézői, partnerei számára élményt és kikapcsolódást nyújtson, egy felejthetetlen színházi estével, kívül és belül ünneplő ruhába öltözve, mint az operettek korában.

Az elmúlt években több száz előadást tartottunk hazánkban, külföldön, színházakban, szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon, ahol több tízezer néző dúdolta végig a közismert melódiákat estéről-estére.

Legnagyobb elismerésünk, hogy a magyar operett játszás ma élő legnagyobb alakja, Oszvald Marika Művésznő is elismerően nyilatkozik produkcióinkról, és sokszor szerepel operett gáláinkban.

Hisszük, hogy felgyorsult világunkban az előadásaink idejére feledtetni tudjuk nézőink gondjait és hagyományaink megőrzése mellett, kicsattanó, fiatalos erőnkkel értéket teremtünk.

European Operett Produkciós Iroda

1156 Budapest, Nyírpalota út 10. II/13.

Szijártó Roland
Ügyvezető igazgató
+36 30 854 5757

Pohly Boglárka
Művészeti igazgató
+36 30 981 8122